[SIIRRETTY AJANKOHTA] Seminaari: Yhteiskunnallinen vapautuminen – teologiset haasteet

[SIIRRETTY AJANKOHTA] Seminaari: Yhteiskunnallinen vapautuminen – teologiset haasteet

TIEDOTE:
Lauantain 18.2. seminaari Yhteiskunnallinen vapautuminen – teologiset haasteet joudutaan valitettavasti siirtämään myöhempään ajankohtaan kahden yllättävän sairastumisen vuoksi. Seminaarisarjan seuraava tilaisuus Nainen ja mies – feministinen teologia pidetään lauantaina 18.3. klo 13. Lämpimästi tervetuloa silloin!
——————————————————

Mitä vapaus ja vapautuminen voisi tarkoittaa nyky-yhteiskunnan, kirkon ja sen rakenteiden tai yksilön näkökulmista? Näihin kysymyksiin keskitytään ensi lauantaina 18.2.2023 Sofian seminaarissa Yhteiskunnallinen vapautuminen – teologiset haasteet. Tilaisuus alkaa klo 13.00.

Alustuksissaan kotimaiset huippuasiantuntijat tarkastelevat muun muassa Latinalaisen Amerikan yhteiskunnallisista tilanteista akateemisen tutkimuksen ja kirkollisen keskustelun agendalle noussutta vapautuksen teologiaa, sekä vapauteen liittyviä kysymyksiä kirkollisten yhteisöjen nykykontekstissa ja yksittäisen ihmisen elämässä. Tarkempi ohjelma on seuraavanlainen:

13.00 Seminaarin avaus, isä Ambrosius
13.15 Kontekstuaaliset ja vapautuksen teologiat: mistä niissä on kyse? Prof. Elina Vuola
14.00 Yksilölliset tarpeet ja kirkkoyhteisön muuttuminen, prof. Pekka Metso
14.45 Kahvitauko
15.15 Onko ihminen vapaa tänään? Isä Ambrosius
16.00 Keskustelu alustajien kesken
16.30 Seminaarin päätös

Kunkin alustuksen jälkeen on varattu aikaa keskustelulle.

Tilaisuus on ensimmäinen osa kolmiosaisessa Kirkot muutoksen edessä: Kontekstit, kirkot ja yhteiskunta -seminaarisarjassa. Sarjan kaksi seuraavaa lauantaiseminaaria pidetään Sofiassa 18.3. ja 29.4. Niissä keskitytään feministiseen teologiaan sekä perheen ja sukupuolisuuden teologisiin kysymyksiin.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, ja niihin on vapaa pääsy.