Islam ennen ja nyt (SEMINAARISARJA)

Kulttuurikeskus Sofia järjestää keväällä 2023 kolmiosaisen seminaarisarjan, jossa valotetaan Lähi-idän aatehistoriaa ja tapahtumia uskontojen alkuhämäristä nykypäivään asti.

Ensimmäinen, maaliskuussa järjestettävä seminaari keskittyy islamin juutalaiskristillisiin juuriin sekä varhaisten kristittyjen dialogiin nousevan islamin edustajien kanssa. Huhtikuussa tarkastellaan islamin syntyä ja sisäisiä suuntauksia niiden edustajien näkökulmasta. Toukokuussa järjestettävässä seminaarissa pureudutaan islamin erityiskysymyksiin nyky-yhteiskunnissa, esimerkiksi oppositioryhmien vaikutusmahdollisuuksiin, naisten asemaan sekä uskonnolliseen ja kulttuuriseen itsenäisyyteen.

Seminaareissa luennoivat alojensa huippuasiantuntijat, mm. prof. Antti Laato, dos. Ilkka Lindstedt ja toimittaja Liisa Liimatainen.

Tarkemmat tiedot aikataulusta, sisällöstä sekä puhujista julkaistaan lähiaikoina tällä sivulla ja Sofian somekanavilla. Pysy kuulolla!