Ortodoksisuus tutummaksi pääkaupunkiseutulaisille

Ortodoksisuus tutummaksi pääkaupunkiseutulaisille

Heti uuden vuoden alettua Kulttuurikeskus Sofia tarjoaa monipuolisen johdatuksen ortodoksisuuden keskeisiin kysymyksiin. Tammikuun puolivälissä 14.–15.1.2023 järjestettävä Ortodoksisuus tutummaksi -kurssi on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Mutta mikä nykyihmistä ortodoksisuudessa kiinnostaa? Kurssin primus motor isä Ambrosius kommentoi:

– Monia puhuttelee kirkon ja sen elämän kauneus. Jumalanpalvelus ja ikonit, sekä kirkkolaulu välittävät sitä.

– Kirkko tuo hengellisen todellisuuden ja pyhyyden ihmisen elämään kaikkien aistien kautta. Näin se kutsuu meitä hengelliseen kasvuun ja kirkastumiseen. Ortodoksisuus tutummaksi -kurssi tarjoaa mahdollisuuden tarkastella kirkkomme uskoa monista eri näkökulmista.

Millaisia asioita tällä viikonloppukurssilla sitten käsitellään?

– Oman alustukseni aiheena on Ortodoksinen usko ja elämännäkemys, isä Ambrosius kertoo. – Ortodoksisen jumalanpalveluksen sisällöstä meille kertoo pastori Joosef Vola, ikoneista ikonimaalari Heljä-Marja Surcel. Filosofian tohtori Paula Tuomikoski käsittelee arvostetun arkkipiispa Paavalin elämäntyötä ja siten myös kotimaisen kirkkomme historiaa.

– Hyvään ortodoksiseen tapaan opetus ja kirkon rukous nivoutuvat toisiinsa: lauantaina 14.1. meillä on mahdollisuus osallistua yhdessä liturgiaan Sofian kappelissa.

Mutta voiko tällaiselle kurssille oikeasti osallistua kuka tahansa?

– Tämä kurssi on kaikille avoin, isä Ambrosius vakuuttaa. – Luonnollisesti osallistujista useimmat ovat pääkaupunkiseudulta.

Tarkemmat tiedot Ortodoksisuus tutummaksi -kurssista ja ilmoittautumisesta on julkaistu Sofian nettisivuilla.