Hyvää luettavaa Sofiasta!

Hyvää luettavaa Sofiasta!

Näin Helsingin kirjamessujen (27.–30.10.) alla on hyvä muistaa, että myös Sofiassa on tarjolla monipuolista hengen ravintoa kirjallisuuden ystäville. Kulttuurikeskuksen päärakennuksen aulassa olevalta myyntipöydältä on helppo löytää tietokirjoja, esseististä kirjallisuutta, sekä vaikkapa hengelliseen elämään johdattavia teoksia.

Valikoimasta on syytä nostaa esiin erityisesti Vuoden kristillinen kirja 2022-kilpailun finalisteihin kuuluva, professori Serafim Seppälän kirjoittama Antiikista Bysanttiin: Aatehistoriallisia murroksia (2021). Tämän suurteoksen voi hankkia omaksi 35,00 euron hintaan.

Merkittävässä osassa valikoimaa ovat myös metropoliitta Ambrosiuksen syvälliset ja ajatuksia herättävät teokset. Uusinta tuotantoa edustavat Valon portailla (2019, 20 €) sekä Aika ei johda unohdukseen: Uskosta, kristityn tiestä ja kirkosta (2015, 20 €). Aivan yhtä kuranttia pohdintaa ikuisten ja ajallisten asioiden äärellä löytyy myös esipaimenen aiemmasta teoksesta Etsijän mielellä: Arvopohdintoja ajassamme (2001).

Näiden ja monien muiden kirjojen lisäksi myyntipöydältä löytyy myös laaja valikoima kauniita ikonikortteja, Sofian korkealaatuista teesekoitusta, hunajaa, sekä Malmgårdin kartanon herkullisia tuotteita.

Kirjaostoksille tulijan kannattaa kurkistaa samalla myös Sofian kirjakirpputorikaappiin, jossa on tarjolla monenlaisia hyväkuntoisia niteitä vaatimattomaan kahden euron kappalehintaan.

Lähitulevaisuudessa kulttuurikeskuksen aulan myyntipöytää on suunniteltu laajennettavaksi siten, että syntyisi Sofian oma pieni puoti. Lisätietoja annetaan ensi tilassa näillä sivuilla.