Ravintola Xenia: Korkeatasoista kotiruokaa ja tulevaisuudensuunnitelmia

Ravintola Xenian henkilökuntaa, vasemmalta Bandit Chaloemsuk, Katri Pirinen ja Damu Joshi. Kuva: Eetu Aaltonen

Monipuolisen kulttuuritarjonnan lisäksi Sofia on tullut tunnetuksi myös erinomaisesta ravintolastaan. Kulttuurikeskuksen lounasravintolalla on jo pitkä historia, mutta myös uusia tulevaisuudensuunnitelmia. Syksyisenä iltapäivänä meille tarjoutuu hieno mahdollisuus: Viime kesän nimikilpailusta lähtien Ravintola Xeniana tunnetun ravintolaliikkeen henkilökunta istahtaa hetkeksi kanssamme alas kertoakseen lisää.

Samalla kun kokki Antti Sairanen valmistelee ammattilaisen ottein kohta saapuvan asiakasryhmän tarjoiluja, ravintolapäällikkö Katri Pirinen, nepalilaissyntyinen kokki Damu Joshi sekä Thaimaasta kotoisin oleva keittiöharjoittelija Bandit Chaloemsuk vastaavat työpaikkaansa ja visioitaan koskeviin kysymyksiin.

Miten Ravintola Xenia erottuu muiden ravitsemusliikkeiden joukosta?

Katri ja Damu tietävät vastauksen: jo sijainti Helsingin Kallvikinniemen valoisissa merimaisemissa tekee ruokailukokemuksesta ainutlaatuisen. Damu valottaa myös sisältöpuolta ja painottaa, että johtavana ajatuksena on keskittyä hyvään suomalaiseen kotiruokaan.

Millaisia herkkuja Ravintola Xeniassa siis on tarjolla?

Katri kertoo suunnittelevansa ruokalistat kulloisenkin satokauden tuotteista. Esimerkiksi nyt talven lähestyessä painotetaan juuresten käyttöä, ja vaikkapa kalat valitaan sen mukaan, mitä lajeja milloinkin vesistöistä on saatavilla. Joka päivä tarjolla on sekä liha- tai kalaruoka että kasvisvaihtoehto. Myös vegaanimenu järjestyy tilauksesta. Viikoittain vaihtuvaa ruokalistaa voi tarkastella aina edeltävän viikon perjantaista alkaen Sofian nettisivuilla.

Aktiivisen ravintolapäällikön kuvausta kuunnellessa on helppo vakuuttua: täällä painotetaan paitsi kulinaarisia elämyksiä myös ruoan monipuolisuutta ja terveellisyyttä.

Ei ihme, että viikosta toiseen, maanantaista lauantaihin kello 11.30–14.00, Ravintola Xenia täyttyy lounasvieraista. Ravintolan liepeillä on kiertänyt myös huhu, että suunnitelmissa olisi à la carte -tyyppisen illallismenun laatiminen. Katri hymyilee ja vahvistaa: tieto pitää paikkansa.

Innostava konsepti: Kulttuurikeskuksen monikulttuurinen ravintola, josta saa korkeatasoista kotimaista ruokaa. Pitääpä suositella kaikille!

Kuva: Eetu Aaltonen. Ravintola Xenian henkilökuntaa, vasemmalta Bandit Chaloemsuk, Damu Joshi ja Katri Pirinen.