Isä Ambrosiuksen uusi kirja Valon portailla

”Kun nykytodellisuus käy vuoropuhelua iankaikkisuuden kanssa, sielun pelastusta ei tarvitse siirtää vain tuonpuoleiseen. Pyrkimys elämän eheyteen ja kokonaisuuteen ovat jatkuvia tavoitteita jo tässä maailmassa.”
– isä Ambrosius

Kesällä 2019 ilmestyi isä Ambrosiuksen uusi teos Valon portailla. Se sisältää kirjoituksia ortodoksisesta uskosta, elämäntavasta ja kulttuurista. Siinä myös kerrotaan isä Ambrosiuksen tiestä ortodoksisuuteen. Se kertoo ortodoksisesta ajattelusta ja hengellisyydestä. Ekumeeninen näkökulma on läsnä.

Kirja on Kulttuurikeskus Sofian julkaisema.

Tilaa isä Ambrosiuksen signeeraama Valon portailla -kirja 30.5.2020 mennessä. Postikulut lisätään laskuun. Kirja on myynnissä myös Kulttuurikeskus Sofiassa ja Valamon luostarissa.

”Elämä on ollut minulle suuri lahja ja myös mysteeri, salaisuus ja ihme. Kirkkomme jumalanpalveluselämä on ollut elämäni ja työni prioriteetti. Liturgisen elämän kautta aika ja iankaikkisuus, näkyvä ja näkymätön, kohtaavat ja ovat toisaalta sisäkkäin. Hengelliset kysymykset eivät lopu, vaan kasvavat elämän myötä. Se tuntuu hyvältä, koska uskonnollinen elämä ei ole paketti, vaan prosessi, jossa tulevaisuus on aina avoin.” – tiivistää isä Ambrosius elämäntarkoitustaan tässä kirjassa.

Kirjatilaukset: kulttuuri@sofia.fi

Lukijoiden palautteita:

”Kirja on inspiroiva, avaava, useampitasoinen. Luulen, että kirja ilahduttaa ihmisiä laajasti, lohduttaakin. Olin iloinen kirjan luettuani. Ortodoksinen maailma ja kirkko avautuvat kauniisti.”

”Hieno kirja kaikkinensa. Kiitos. Otettu kantaa moneen asiaan ja hyvin jaoteltu. Helppo lukea ja päästä niin ortodoksisen kuin muidenkin kirkkojen maailmaan ja ajatuksiin. Kiva myös, että olet jakanut omaa elämää sopivasti.”

”Osuva nimi: kirkasta, raikasta, avaraa ajattelua (eipä yllätys).”

”Se on kompakti, tyylikkäästi toimitettu, hyvin henkilökohtainen teos.”

”Valon portailla on yksi läpileikkaus metropoliitta Ambrosiuksen tuotannosta. Samalla se avaa mielenkiintoisia näköaloja yhden suomalaisen ekumeenikon ajatteluun ja toimintaan.” (Jussi Rytkönen, Kotimaa 12.9.2019)

Metropoliitta Ambrosius

Ambrosius toimi Oulun metropoliittana vuosina 1996-2002. Vihittiin piispaksi vuonna 1988.

Toimi Helsingin ortodoksisen hiippakunnan piispana 2002 – 2017.
Jäi eläkkeelle vuoden 2017 lopussa.

Ambrosius jatkaa työtään Kulttuurikeskus Sofiassa, jossa hän luennoi, järjestää seminaareja ja osallistuu arvokeskusteluun. Hän palvelee Sofian Pyhän Viisauden kappelissa.